«Турбота про здоров'я-це найважливіша праця вчителя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили»
- 9.35 - харчування відбувається для учнів 6-9 класів;
- 10.30 харчування відбувається для учнів 10-11+5
класів;
- 11.30 - харчування
відбувається для учнів 1-4 класів;
ПОГОДЖЕНО Начальник
Великоновосілківського управління
Держпродспоживслужби в
Донецькій області ______
Едуард ДЕНИСЕНКО |
ЗАТВЕРДЖУЮ Начальник
відділу ОСМСКТ Комарської
сільської ради _______ Ірина ГОМЯНІНА
|
ПОГОДЖЕНО Голова
Комарської сільської ради ______
Геннадій ХОДОС |
|
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ
на зимовий період
для закладів загальної середньої
освіти Комарської сільської ради
Волноваського району Донецької
області
І тиждень
Понеділок
№ |
Найменування
страв |
Вага,
г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична
цінність, ккал |
1. |
Борщ з картоплею |
200 |
2,4 |
5,2 |
20,8 |
137,3 |
2. |
Макарони відварні |
150 |
5,6 |
5 |
46,2 |
210 |
3. |
Чахохбілі з куркою |
100 |
15,2 |
4,48 |
5,3 |
126,29 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Кисіль ягідний |
150 |
0,2 |
0 |
14,9 |
63,2 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
26,25 |
17,65 |
107,6 |
655,89 |
Вівторок
№ |
Найменування
страв |
Вага,
г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична
цінність, ккал |
1. |
Суп гороховий |
200 |
4,4 |
4,4 |
15,4 |
129,4 |
2. |
Капуста тушкована з овочами та
куриним м’ясом |
100 100 |
11,41 |
5,68 |
4,79 |
124,6 |
3. |
Скрамбл |
50 |
5,5 |
5 |
5 |
78,5 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Салат фруктовий з йогуртом |
50 |
1 |
0,5 |
10,4 |
55,8 |
6. |
Чай з каркаде |
100 |
0,3 |
0 |
0,5 |
5 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
27,41 |
17,98 |
45,99 |
464,4 |
Середа
№ |
Найменування
страв |
Вага,
г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична
цінність, ккал |
1. |
Суп Авголемоно |
200 |
1,23 |
2,5 |
8,07 |
58,06 |
2. |
Печеня по-домашньому зі свининою |
100 |
4,6 |
9,3 |
13 |
156 |
3. |
Салат з капусти, моркви та
зеленого горошку |
50 |
1 |
1,8 |
3,1 |
34 |
4. |
Хліб житній |
30 |
1,5 |
0,2 |
15 |
67,8 |
5. |
Йогурт |
125 |
2 |
6,3 |
5,3 |
8,6 |
6. |
Яблуко |
50 |
0,2 |
0,2 |
4,8 |
23,5 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
10,53 |
20,3 |
49,27 |
347,96 |
Четвер
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп перловий з томатом |
200 |
1 |
0,9 |
8,6 |
46,7 |
2. |
Фрикадельки рибні |
90 |
13,4 |
2,2 |
1,6 |
73 |
3. |
Львівський сирник з морквою та сметаною |
115 |
12,85 |
12,51 |
15,92 |
228,73 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Сік |
200 |
0,18 |
0 |
10,7 |
43,5 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
30,28 |
18,26 |
57,22 |
511,03 |
П’ятниця
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Полтавський борщ |
200 |
2,6 |
5,3 |
25,6 |
154,8 |
2. |
Товчанка |
100 |
1,8 |
4,1 |
10,6 |
88,6 |
3. |
Січеники |
70 |
7,01 |
7 |
7,88 |
124,18 |
4. |
Салат з моркви, сиром та сметаною |
50 |
2,3 |
3,6 |
3,9 |
56,1 |
5. |
Какао з молоком |
100 |
3,06 |
2,75 |
4,93 |
56,24 |
6. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
18,87 |
25,15 |
62,81 |
551,02 |
ІІ тиждень
Понеділок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп білий з галушками |
200 |
3,8 |
4,6 |
23,1 |
146 |
2. |
Бігос з гречкою та курячим м’ясом |
150 |
17,7 |
5,5 |
15,9 |
176 |
3. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
4. |
Сік |
200 |
0,18 |
0 |
10,7 |
43,5 |
5. |
Яблуко |
50 |
0,2 |
0,2 |
4,8 |
23,5 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
23,98 |
12,7 |
64,4 |
460,1 |
Вівторок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп овочевий |
200 |
4,3 |
1,9 |
18,6 |
94,9 |
2. |
Куліш з курячим м’ясом |
180 |
15,6 |
12,2 |
26,7 |
270,1 |
3. |
Салат із буряка зі сметаною |
100 |
1,82 |
3,37 |
8,63 |
71,63 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Чай масала |
150 |
2,81 |
2,28 |
4,77 |
57,65 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
27,38 |
22,4 |
79,1 |
613,38 |
Середа
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1.
|
Суп з рисовою крупою та томатом |
200 |
2 |
1,8 |
17,2 |
93,4 |
2. |
Пюре картопляне з орегано |
100 |
2,36 |
6,18 |
17,59 |
135,51 |
3. |
Курячий шніцель |
70 |
13,1 |
6,9 |
11,3 |
148,5 |
4. |
Хліб житній |
30 |
1,5 |
0,2 |
15 |
67,8 |
5. |
Узвар |
200 |
0,3 |
0,9 |
24,9 |
107,7 |
6. |
Мандарин |
50 |
0,2 |
0,2 |
5,9 |
26,2 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
19,46 |
16,18 |
91,89 |
579,11 |
Четвер
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп квасолевий |
200 |
3,8 |
6,7 |
15,5 |
136,8 |
2. |
Пухкий омлет |
100 |
11,06 |
9,93 |
6,11 |
158,41 |
3. |
Китайська печеня зі свининою |
100 |
4,6 |
9,3 |
13 |
156 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Какао з молоком |
200 |
6,11 |
5,5 |
9,85 |
112,48 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
28,42 |
34,08 |
64,86 |
682,79 |
П’ятниця
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Борщ з картоплею |
200 |
2,4 |
5,2 |
20,8 |
137,3 |
2. |
Гречка з томатною пастою |
100 |
3,82 |
2,18 |
21,5 |
114,3 |
3. |
Котлета по-міланськи |
90 |
16,6 |
10 |
21,3 |
228,2 |
4. |
Йогурт |
125 |
2 |
6,3 |
5,3 |
86 |
5. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
6. |
Мандарин |
100 |
0,4 |
0,4 |
11,8 |
52,4 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
27,32 |
26,48 |
90,6 |
689,3 |
ІІІ тиждень
Понеділок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп овочевий |
200 |
4,3 |
1,9 |
18,6 |
94,9 |
2. |
Ньокі |
150 |
4,27 |
3,87 |
32,66 |
171,74 |
3. |
Запіканка морквяно-яблучна |
150\15 |
5,74 |
13,61 |
27,38 |
256,23 |
4. |
Какао з молоком |
100 |
3,06 |
2,75 |
4,93 |
56,24 |
5. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
19,47 |
24,53 |
93,47 |
650,21 |
Вівторок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп Авголемоно |
200 |
1,23 |
2,5 |
8,07 |
58,06 |
2. |
Французька печеня з яловичини |
100 |
5,8 |
9,5 |
10,4 |
152,3 |
3. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
4. |
Салат з яєць та зеленого горошку |
100 |
7,95 |
7,35 |
7,51 |
127,98 |
5. |
Сік |
200 |
0,18 |
0 |
10,7 |
43,5 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
18,01 |
22 |
57,08 |
500,94 |
Середа
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
Суп з перловою крупою та томатом |
200 |
1 |
0,9 |
8,6 |
46,7 |
2. |
Відварна картопля з вершковим маслом |
150 |
2,7 |
9,4 |
23,5 |
189,3 |
3. |
Риба тушкована з овочами під томатним соусом |
120 |
16,9 |
5,5 |
3,3 |
121,7 |
4. |
Хліб житній |
30 |
1,5 |
0,2 |
15 |
67,8 |
5. |
Чай каркаде |
100 |
0,3 |
0 |
0,5 |
5 |
6. |
Мандарин |
50 |
0,2 |
0,2 |
5,9 |
26,2 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
22,6 |
16,2 |
56,8 |
456,7 |
Четвер
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Борщ з картоплею |
200 |
2,4 |
5,2 |
20,8 |
137,3 |
2. |
Плов з куриним м’ясом |
100 |
8,29 |
6,67 |
16,83 |
155,45 |
3. |
Огірок свіжий |
50 |
0,35 |
0,05 |
1,8 |
7,5 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Узвар |
200 |
0,3 |
0,9 |
24,9 |
107,7 |
6. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
14,19 |
15,47 |
84,73 |
527,05 |
П’ятниця
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп квасолевий |
200 |
3,8 |
6,7 |
15,5 |
136,8 |
2. |
Ліниві голубці з яловичини |
100 |
5,9 |
9 |
9,8 |
146,8 |
3. |
Салат з буряка зі сметаною |
100 |
1,82 |
3,37 |
8,63 |
71,63 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Йогурт |
125 |
2 |
6,3 |
5,3 |
86 |
6. |
Яблуко |
50 |
0,2 |
0,2 |
4,8 |
23,5 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
15,82 |
27,97 |
53,93 |
535,83 |
IV
тиждень
Понеділок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Полтавський борщ |
200 |
2,6 |
5,3 |
25,6 |
154,8 |
2. |
Фріттата |
100 |
10,15 |
9,8 |
5,88 |
148,38 |
3. |
Горохове пюре з чорносливом |
150 |
12,59 |
4,18 |
21,16 |
218,24 |
4. |
Кебаб з сиром |
70 |
12,64 |
8,83 |
1,08 |
132,67 |
5. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
6. |
Узвар |
200 |
0,3 |
0,9 |
24,9 |
107,7 |
7. |
Банан |
50 |
0,75 |
0,25 |
10,5 |
48 |
Разом
(тут вказані норми Б, Ж, В, Ккал) |
41,13 |
31,66 |
99,02 |
880,89 |
Вівторок
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп рисовий з томатом |
200 |
2 |
1,8 |
17,2 |
93,4 |
2. |
Макарони відварні |
100 |
3,7 |
3,3 |
23,7 |
140 |
3. |
Риба запечена з морквою та цибулею під соусом «Бешамель» |
100 |
16 |
4,52 |
6,65 |
118,88 |
4. |
Пан де Калатрава |
80 |
2,44 |
2,24 |
8,65 |
65,76 |
5. |
Чай масала |
150 |
2,81 |
2,28 |
4,77 |
57,65 |
6. |
Яблуко |
50 |
0,2 |
0,2 |
4,8 |
23,5 |
7. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
29,25 |
16,74 |
75,67 |
570,29 |
Середа
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Борщ з картоплею |
200 |
2,4 |
5,2 |
20,8 |
137,3 |
2. |
Чілі кон карне з куркою |
100 |
10,42 |
9,45 |
11,87 |
169,3 |
3. |
Каша гречана |
100 |
5,8 |
4,4 |
30,1 |
186 |
4. |
Салат з моркви, яблук та з йогуртом |
100 |
2,18 |
0,82 |
15,69 |
86,01 |
5. |
Сік |
200 |
0,18 |
0 |
10,7 |
43,5 |
6. |
Хліб житній |
30 |
1,5 |
0,2 |
15 |
67,8 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
22,48 |
20,07 |
104,16 |
689,91 |
Четвер
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп овочевий |
200 |
4,3 |
1,9 |
18,6 |
94,9 |
2. |
Печеня по-домашньому зі свининою |
100 |
4,6 |
9,3 |
13 |
156 |
3. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
4. |
Салат з буряка, яєць зі сметаною |
75 |
3,1 |
3,9 |
5,6 |
70 |
5. |
Йогурт |
125 |
2 |
6,3 |
5,3 |
8,6 |
6. |
Мандарин |
50 |
0,2 |
0,2 |
5,9 |
26,2 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
16,3 |
24 |
58,3 |
426,8 |
П’ятниця
№ |
Найменування страв |
Вага, г |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність, ккал |
1. |
Суп гороховий |
200 |
4,4 |
4,4 |
15,4 |
129,4 |
2. |
Шпундра з куркою |
100 |
15,6 |
4,4 |
10,1 |
142 |
3. |
Яблуко запечене з сиром |
100 |
7,74 |
6,32 |
16,7 |
155,89 |
4. |
Хліб цільнозерновий |
30 |
2,1 |
2,4 |
9,9 |
71,1 |
5. |
Чай каркаде |
100 |
0,3 |
0 |
0,5 |
5 |
Разом (тут вказані норми Б, Ж, В,
Ккал) |
30,14 |
17,52 |
52,6 |
503,39 |